بايد براي تقويت سلامت زنان چارهاي انديشيده شود و ورزش بهعنوان بهترين گزينه در اين زمينه ميتواند، مورد توجه قرار گيرد.
به گزارش
هفت چشمه؛ خبرنگار گروه سلامت پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، سلامت زنان بهعنوان نيمي از پيکره جامعه اهميت بالايي دارد چراکه بانوان مديريت خانه و تربيت فرزندان را بر عهده داشته و بايد خود از سلامت کامل جسمي و روحي برخوردار باشند.
بانوان به علت داشتن متابوليسم خاص بدني بيش از آقايان در خطر ابتلاء به بيماريها هستند و بايد براي تقويت سلامت آنها چارهاي انديشيده شود و ورزش بهعنوان بهترين گزينه در اين زمينه ميتواند مورد توجه قرار گيرد.
متأسفانه در ذهن بسياري از خانمها ورزش فقط بهعنوان گزينهاي براي لاغري و تناسب اندام تعريف شده و تا زماني که نيازي به کاهش وزن نداشته باشند، سراغي از آن نميگيرند.
درمان تنبلي تخمدان و ناباروري با ورزش
نسترن زماني در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، با اشاره به اثرات مفيد ورزش براي بانوان اظهار کرد: ورزش خونرساني به قلب، سيستم تنفسي و… را افزايش ميدهد.
وي با بيان اينکه ورزش براي بيماران مبتلا به نازايي توصيه ميشود، تصريح کرد: توصيه اول براي بيماران مرد و زن در اين زمينه، کاهش وزن و رعايت رژيم غذايي است.
اين متخصص زنان و زايمان و فوق تخصص نازايي گفت: فعاليتهاي ورزشي منظم روزانه، تأثير بسزايي در کاهش مشکلات ناباروري در زنان و مردان دارد.
زماني با اشاره به اينکه تنبلي تخمدان در زنان بسيار شايع است ادامه داد: يکي از علل بروز تنبلي تخمدان و اختلال در هورمون در بانوان بيتحرکي است و ورزش ميتواند در تخمکگذاري و بارداري فرد مؤثر باشد.
وي بيان داشت: افراد مبتلا به تنبلي تخمدان به دليل تغييرات هرموني با چاقي از ناحيه شکم درگير هستند و توصيه ما به اين افراد اين است که حتماً فعاليتهاي ورزشي هوازي و بيهوازي را سه با در هفته به مدت ۶۰ تا ۹۰ دقيقه، داشته باشند.
اين متخصص زنان و فوق تخصص نازايي خاطرنشان کرد: در بارداري به مادران ورزش توصيه نميشود، اما براي مادراني که قبل از بارداري ورزش ميکنند، فعاليت ورزشي خود را ميتوانند ادامه دهند.
زماني اذعان داشت: يکسري از ورزشها مانند يوگاهاي دوران بارداري نيز به زنان در دوران بارداري توصيه ميشود، چراکه به زايمان راحتتر و کاهش استرس و اضطراب کمک ميکند.
وي يادآور شد: مادران باردار بايد به اين نکته توجه داشته باشند که از انجام ورزشهايي که داراي برخورد هستند مانند ورزشهاي رزمي يا ورزشهايي که با توپ انجام ميشوند، مانند بسکتبال، واليبال و هندبال خودداري کنند.
اين متخصص زنان و فوق تخصص نازايي افزود: ورزش منجر به افزايش ميزان کورتيزول در بدن ميشود و از همينرو ورزش همچنين ميتواند تأثير مثبت بر تمايل به فعاليتهاي جنسي داشته باشد.
کارِ خانه ورزش نيست
سوسن تمدن در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: ورزش براي بانوان اهميت بالايي دارد و لازم است هر زن زماني را براي ورزش کردن، اختصاص دهد.
وي با بيان اينکه اداره ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري براي ارتقا سلامت زنان و حضور بانوان در ميدانهاي ورزشي اقدامات بسياري داشته است افزود: در همين راستا يکي از طرحهاي کشوري که به کل استانها هم ابلاغ شده و امسال دومين سال است که برگزار ميشود، طرح «پايش سلامت و تندرستي»، ميباشد که ويژه بانوان خانهدار و کارمند است و در آن ساختار و سنجش عضلاني و فيزيکي بانوان مورد سنجش قرار ميگيرد.
رئيس گروه ورزش بانوان ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري ادامه داد: در کنار اين طرح معاينات پزشکي هم صورت ميگيرد و آسيبهايي که بانوان با آن مواجه هستند مورد بررسي قرار ميگيرد، همچنين در کنار آن تستهاي انعطاف و دو گرفته شده و ميزان فعاليت خانم در آن تست مورد سنجش قرار گرفته و آناليز ميشود، که در ادامه کارشناسان بهعنوان مشاوران بانوان در کنار آنها خواهند بود و حرکات لازم براي اصلاح ناهنجاريهاي بدني را به آنها توصيه ميکنند.
تمدن با اشاره به اينکه برخي از بانوان کار در منزل را بهعنوان تحرک و فعاليت ورزش تلقي ميکنند بيان داشت: کار در خانه تمامي ندارد اما کارهاي انجام شده در خانه تکراري است و هيچ نقشي در سلامت جسمي، رواني و روحي زنان ندارد.
زنان روزانه يک ساعت پيادهروي کنند
وي تاکيد کرد: زنان حتماً بايد حداقل روزي يک ساعت پيادهروي را بهعنوان ارزانترين و در دسترسترين ورزش داشته باشند، اما ورزشهاي صبحگاهي که در فصل تابستان در پارکها و اماکن ديگر برگزار ميشود هم گزينه مناسبي براي ورزش کردن بانوان هستند و توصيه ميشود حتماً در اين ورزشها شرکت کنند.
رئيس گروه ورزش بانوان ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري اذعان داشت: سرمايهگذاري در بخش ورزش بانوان سرمايهگذاري در سلامت جامعه است و بر روند اقتصادي و اجتماعي جامعه تأثير بسزايي دارد.
تمدن گفت: بانوان ورزشکار به مرحلهاي رسيدهاند که با تلاش چند برابري مردان توانستهاند در صحنه کارزار رقابتهاي مختلف قرار گرفته و کارهاي بزرگي را به انجام رسانند.
سرانه ورزشي براي زنان پايين است
وي با بيان اينکه زنان با حداقل امکانات و با مناعت طبعي که دارند، در فعاليتهاي ورزشي شرکت کرده و سلامت خود را تأمين ميکنند، ادامه داد: سرانه فضاي ورزشي در اين استان و خصوصاً مرکز استان فوقالعاده پايين است.
تمدن خاطرنشان کرد: در کل استان پنج سالن اختصاصي بانوان وجود دارد، اما شرايط اجتماعي و اقتصادي جامعه ما به نحوي پيش رفته که اکثر اماکن ورزشي به بخش خصوصي واگذار شده است.
رئيس گروه ورزش بانوان ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري يادآور شد: همه اماکن ورزشي سه روز در اختيار بانوان و سه روز در اختيار آقايان قرار دارند يا دو تايم در روز مورد استفاده قرار ميگيرند.
وي با اشاره به کمبود زيرساختها در اين استان عنوان داشت: حدود ۳۴ سانتيمتر مربع به ازاي هر نفر، فضاي ورزشي در استان وجود دارد و بايد به يک متر مربع برسد که هنوز به اين نرم نرسيدهايم.
تمدن با اشاره به حضور باشگاههاي ورزشي در کنار ورزش و جوانان استان افزود: اين باشگاهها در توسعه ورزش و قهرمانپروري نقش بسزايي دارند.
کاهش وزن و پيشگيري از بيماريهاي غيرواگير با ورزش
مريم قاعدي در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت «
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: هر زن خانهدار يا کارمند بايد ساعتي را در هفته به ورزش اختصاص دهد.
وي تصريح کرد: سلامت زنان بهعنوان يکي از ارکان مهم خانواده از اهميت ويژهاي برخوردار است و ميتواند در کاهش هزينههاي خانواده و جامعه براي درمان بيماريها تأثير بسزايي داشته باشد.
اين مربي ورزش بدنسازي بيان داشت: ورزش به کاهش وزن در زنان کمک شاياني ميکند و ميتواند در کاهش ابتلاء به بيماريهاي چربي خون، قند خون، فشار و.. تأثيرگذار باشد، اين در حالي است که ورزش کردن در کنترل اين بيماريها نيز تأثير بسزايي دارد.
قاعدي ادامه داد: بسياري از حرکات اصلاحي در ادامه روند درمان مشکلات عضلاني و مفاصل شايع در بين زنان نقش مؤثري داشته و بر تسريع درمان مورد توجه است.
وي خاطرنشان کرد: ورزش ميتواند به زنان کمک کند تا از روزمرگي خارج شده و دچار مشکلات روحي و رواني نشوند، همواره زنان ورزشکار از شادابي و نشاط بيشتري برخوردارند و اين موضوع در زندگي بهتر آنها تأثير بالايي دارد.
به گزارش «
جهانبين نيوز»، اگرچه زنان بهطور کلي زندگي طولانيتري نسبت به مردان دارند اما در اغلب موارد از سلامت کامل برخوردار نيستند و در معرض خطر بيشتري از بيماريهاي غيرواگير بسياري قرار دارند، بنابراين ميطلبد با در نظر گرفتن نقش بانوان در سلامت خانواده و جامعه، تلاش شود زمينه فعاليت ورزشي اين قشر فراهم شود تا همه بانوان در همه سطوح مالي و اجتماعي بتوانند ساعاتي را به ورزش اختصاص دهند.
انتهاي خبر/۱۰۲۶ ج